ACTUEEL

Inspectie: borstkankerzorg Nederland in orde

De borstkankerzorg in Nederland voldoet aan de normen voor verantwoorde zorg. Als dat niet het geval zou zijn, zou de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ingrijpen, zo stelde zij vrijdag.

Borstkankerzorg

Zorgverzekeraar CZ wil een lijst publiceren van ziekenhuizen waar de behandeling van borstkanker kwalitatief te wensen zou overlaten. CZ wil met die ziekenhuizen op dat terrein geen zaken meer doen. De rechter verbood de publicatie donderdag in een kort geding.

CZ hanteert eigen criteria

De inspectie is positief over het initiatief van CZ om bij het inkopen van zorg rekening te houden met kwaliteit. De toepassing van de criteria die CZ heeft gehanteerd kan echter leiden tot misverstanden en onnodige ongerustheid bij patiënten.

Kwaad dachtlicht

Het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen is een van de ziekenhuizen op de lijst van CZ en is boos dat het ziekenhuis ten onrechte in een kwaad daglicht komt te staan. CZ stelt dat de kwaliteit van de zorg achteruit gaat als een ziekenhuis jaarlijks minder dan 70 borstkankeroperaties uitvoert. Het Hoogeveense ziekenhuis voerde afgelopen jaar 53 operaties uit. Uit een scorelijst van CZ blijkt echter de zorg die het ziekenhuis levert als goed wordt beoordeeld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top