ACTUEEL

Martini benoemt nieuwe voorzitter raad van toezicht

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft een nieuwe voorzitter van de raad van toezicht in de persoon van Liesbeth Kneppers-Heijnert. Zij  is op 1 oktober Johan Remkes opgevolgd, die vanwege zijn benoeming tot Commissaris van de Koningin in Noord-Holland op 1 januari afscheid neemt van de raad van toezicht van het Martini.

Senator

Kneppers is sinds maart 2004 lid van de raad van toezicht. In het dagelijks leven is zij hoogleraar Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Daarnaast is zij namens de  VVD lid van de Eerste Kamer namens de VVD.

Vertrouwen

Kneppers heeft vertrouwen in de huidige koers van het Martini. “Ik vind het belangrijk dat het Martini Ziekenhuis een sterke financiële positie heeft en zich goed profileert”, aldus Kneppers. “De organisatie is goed op weg. Voor patiënten moet het, als je er noodgedwongen verblijft, een kwalitatief hoogstaande en veilige omgeving zijn. Bovendien is het fijn als de menselijke maat onderdeel is van de zorg; mensen niet alleen op een kundige, maar ook op een menselijke manier te woord staan en behandelen. Dat is waar het mij uiteindelijk, als voorzitter van de raad van toezicht, om gaat, ook al staan we op afstand van de dagelijkse praktijk.”
De raad van toezicht van het Martini Ziekenhuis bestaat per 1 oktober uit J.W. Remkes,  M. Bijl, G.H. Koolman, L. Kootstra, A. Postema en T.M. Slagter-Roukema.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top