ACTUEEL

Johan van der Ende (CIO) verlaat PGGM

Chief Investment Officer (CIO) Johan van der Ende verlaat per 1 november 2010. Dit hebben hij en PGGM ‘in goed overleg’ besloten.

Verwachtingen

PGGM stelt in een persverklaring dat het de laatste maanden duidelijk werd dat de wederzijdse verwachtingen binnen het Executive Committee een succesvolle samenwerking in de weg stonden.

Johan van der Ende

Johan van der Ende werkte sinds medio 2006 bij PGGM, waarvan de laatste twee jaar als CIO. Sinds 1 januari 2010 was hij lid van het toen nieuw gevormde Executive Committee. Vanaf 1 november neemt Jac. Kragt, die sinds 2008 bij PGGM in dienst is, de taken van Johan van der Ende tijdelijk waar.

Resultaten

Martin van Rijn, CEO PGGM: “Gegeven de financiële crisis zijn er door PGGM onder leiding van Johan goede beleggingsresultaten geboekt en hij heeft een cruciale bijdrage geleverd aan de uitbreiding en de professionalisering van Vermogensbeheer. Er staat een professioneel team met een sterke drive. Wij zijn Johan daar dankbaar voor.”

Uitbouw vermogensbeheerfunctie PGGM

Johan van der Ende: “Het waren spannende jaren bij PGGM waarin we er midden in een grote financiële crisis in geslaagd zijn de vermogensbeheerfunctie uit te bouwen en te draaien naar een multiclient omgeving.”

PGGM is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen, voornamelijk in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de inkomensverzorger voor mensen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel circa EUR 99 miljard pensioenvermogen van ruim 2,2 miljoen (oud-) werknemers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top