ACTUEEL

OM verdenkt zorginstelling Hanimeli van pgb-fraude

Zorginstelling Hanimeli in Enschede wordt verdacht van fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Dat meldt TC Tubantia

Multiculturele organisatie

Hanimeli is na Balanszorg de tweede multiculturele organisatie voor thuiszorg in Enschede die door het OM  van fraude met pgb’s wordt verdacht.

Honderdduizenden euro’s

Het gaat om fraude die in 2006 en 2007 zou zijn gepleegd. Justitie vermoedt dat de leidinggevenden, een 51-jarige vrouw van Turkse afkomst en haar 25-jarige zoon, een groot deel van de voor klanten bestemde pgb-gelden hebben gebruikt voor de aanschaf van luxe-artikelen, reizen voor klanten en persoonlijk financieel gewin. De maatschappelijke schade als gevolg van de fraude door Hanimeli kan oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s.

Gemaakte fouten

Een woordvoerder van Hanimeli sprak de fraude afgelopen weekend tegen, meldt TC Tubantia. “Dit klopt niet. We zijn verbaasd. Alle geld is naar de klanten gegaan. Als er fouten zijn gemaakt, zijn dat onbewust gemaakte fouten geweest.”

Doorzoeking panden Hanimeli

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) onderzicht op 30 september twee woningen en twee bedrijfspanden van Hanimeli in Enschede, Oldenzaal en Almelo. Zorgvisie meldt dat de SIOD tijdens de doorzoekingen administratie in beslag heeft genomen. Ook is er voor ruim 250.000 euro beslag gelegd op bankrekeningen van verdachten. De zaak kwam aan het licht na meldingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) en de verzekeringsmaatschappij Menzis.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

5 oktober 2010

Het valt mij op dt hier multiculturele organisaties wel erg scherp gecontroleerd worden en dat blijkbaar de aangifte bereidheid erg groot is.

Als ik bewijzen aandraag dat een gevesitigde instelling fraudeert met PGB's en bovendien cliënten chanteerd teneinde dit onder de mat te houden, wordt dit door alle betrokkenen genegeerd.

schande!

Top