ACTUEEL

Gehandicaptenzorgprijs in teken van inclusie

Hans Kröber en Marja Hodes zijn de winnaars van de Gehandicaptenzorgprijs 2010, die branchevereniging VGN jaarlijks uitreikt. Bestuurder Hans Kröber van Pameijer won met zijn proefschrift “Gehandicaptenzorg, inclusie en organiseren” de prijs in de categorie Beste onderzoekspublicatie. De prijs voor het Beste praktijkproduct ging naar VU-onderzoeker en ASVZ-psycholoog Marja Hodes.

Inclusie

Met de publicatie “Gehandicaptenzorg, inclusie en organiseren” wil  Hans Kröber een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Het boek biedt zorgorganisaties en bestuurders een handreiking, zodat zij beter in staat zijn inclusie gestalte te geven. De jury looft Kröbers onderzoek, omdat het een van de eerste Nederlandse studies naar organisatorische aspecten van inclusie is. Volgens de jury is er sprake van een zeer relevante kennisbijdrage op diverse niveaus, waarbij verbinding wordt gelegd tussen theorie en praktijk.

Kiezen

Het winnende idee van Hodes, de zogeheten “Kinderen waar kies ik voor-koffer”, biedt instrumenten die de handelingsverlegenheid van hulpverleners verminderen en de afstand tussen hulpverleners en cliënten verkleinen. Bovendien leert de Kinderwenskoffer cliënten eerder ondersteuning te vragen en te accepteren. De jury noemt de Kinderen waar kies ik voor-koffer  een mooi geïntegreerd project met vele sterke kanten, waaronder het thema, de visie, het materiaal en de vormgeving.

Prijsuitreiking

Kröber en Hodes ontvingen de prijs vorige week tijdens een feestelijke uitreikingsbijeenkomst in de Geertekerk in Utrecht. Aan de prijs is een geldbedrag van 12.500 euro verbonden en een sculptuur van kunstenaar Evert Bolt. Aanmoedigingsprijzen waren er in de categorie onderzoek voor John Roeden van de Baalderberg en Jouce Voeten-Van der Louw van AVG. In de categorie praktijkproduct ging de aanmoedigingsprijs naar Maria Trentelman (Trajectum / Hoeve Boschoord) en Lenie Turk en René Kruys (Gemiva-SVG Groep).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top