ACTUEEL

Leveranciers zorghulpmiddelen ruzieën voort bij rechter

Zorghulpmiddelenleveranciers Harting-Bank en Welzorg treffen elkaar donderdag bij de rechtbank in Arnhem. Hun geschil betreft een offerte van december 2009 voor het drie jaar lang leveren van zorghulpmiddelen aan acht gemeenten in het rivierengebied. Dat meldt De Gelderlander.

Collectieve aanbesteding

Buren, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Neerijnen en Tiel besloten in zee te gaan met Harting-Bank voor de levering van onder meer rolstoelen, scootmobielen, liften en aangepaste fietsen. Maasdriel en Zaltbommel sloten echter een overeenkomst met Welzorg. De gemeente Lingewaal besteedde opnieuw aan.

Interpretaties

Volgens Harting-Bank is het contract een collectieve aanbesteding, schrijft De Gelderlander. Dat betekent dat iedereen bij de enige winnaar, Harting-Bank, moet inkopen. Welzorg eist dat alle 'Hartinggemeenten' bij hem inkopen. Welzorg vindt dat de concurrent Harting-Bank zich bij de inschrijving niet aan de regels heeft gehouden. Welzorg wijst op het rechterlijke vonnis van 11 juni waarin staat dat Harting 'de grenzen van een geoorloofde strategische inschrijving heeft overschreden'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

GuadalupeMarsh23

30 november 2010

It is good that people are able to receive the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> moreover, this opens completely new opportunities.

Top