ACTUEEL

Verhagen: gehele CDA-fractie steunt regeerakkoord

Alle 21 CDA-Kamerleden steunen uitvoering van het regeerakkoord. Dat zei fractievoorzitter Maxime Verhagen dinsdag na afloop van fractieberaad. Daarmee is de weg open voor het minderheidskabinet van VVD en CDA, dat gedoogd zal worden door de PVV.

Geen uitzonderingsposities

"Er zijn geen uitzonderingsposities, voor niemand", zei Verhagen. Dus ook de dissidenten Ad Koppejan en Kathleen Ferrier blokkeren de komst van het kabinet Rutte-Verhagen niet langer. Wel zullen de elementen uit het gedoogakkoord met de PVV kritisch beoordeeld worden, aldus Verhagen, die zei “buitengewoon blij” te zijn.

Steun

“De regering zal op haar daden beoordeeld worden. Je kunt bij geen enkel voorstel garanderen dat iedereen altijd voor zal stemmen. Alle 21 geven steun, juist ook aan de werking en uitvoering van het regeerakkoord. Alle 21 fractieleden zien het als hun opdracht om niet alleen de meerderheid, maar ook de minderheid van het CDA-congres te vertegenwoordigen”, zei Verhagen.

Toetsing uitvoering

Volgens hem zullen niet alleen Koppejan en Ferrier, maar alle 21 CDA-Kamerleden steeds kritisch bezien of de uitvoering van het regeerakkoord in lijn is met de CDA-principes. Verhagen stelde dat Ferrier en Koppejan het moeilijk blijven vinden en nog steeds bezwaar hebben tegen samenwerking met de PVV van Geert Wilders. Maar ze wilden de uitspraak van het CDA-congres zwaar wegen, en dat hebben ze nu gedaan, aldus Verhagen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top