ACTUEEL

Slotervaartziekenhuis breekt met CZ

Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis zegt per 1 januari 2011 alle contracten met zorgverzekeraar CZ op. Dat meldt Trouw. Het ziekenhuis roept bij CZ verzekerde patiënten op om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. CZ-verzekerden kunnen nog wel terecht in het Slotervaart maar krijgen de rekening thuisgestuurd.

Rechter verbood CZ publicatie

Het Slotervaartziekenhuis is een van de zes ziekenhuizen waar de kwaliteit van borstkankerbehandelingen volgens CZ niet goed genoeg is. Trouw meldt: “CZ wilde deze lijst op 1 oktober bekendmaken. De rechter verbood dit, maar de lijst lekte toch uit via de NOS.” De zes zouden te weinig ervaring hebben op het gebied van borstkanker.

CZ kijkt naar gebouw en niet naar chirurgen

In internationaal onderzoek gelden vijftien behandelingen als minimum, meldt bestuursvoorzitter Aysel Erbudak via een woordvoerder. Een ander kritiekpunt van het ziekenhuis is dat er niet naar de chirurgen gekeken wordt maar alleen naar het gebouw. "Chirurgen werken in verschillende ziekenhuizen waardoor ze vaak meer dan zeventig operaties halen. Toch worden ze afgerekend op het aantal dat ze in één ziekenhuis doen. Zo kunnen twee ziekenhuizen als slecht herkend worden", zegt een woordvoeder van het ziekenhuis. Het ziekenhuis benadrukt ook dat een van hun chirurgen bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis werkt. Dit ziekenhuis is in kanker gespecialiseerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top