ACTUEEL

Klink zette zorginstelling teveel onder druk

Demissionair minister Klink van Volksgezondheid heeft de Stichting Woon- en Werkhuis in Rotterdam in 2008 teveel onder druk gezet door een dwangsom op te leggen. Dat heeft de Raad van State bepaald in het hoger beroep dat door de zorginstelling was aangespannen.

Dwangsom

In het Woon- en Werkhuis worden autistische jongeren opgevangen. Volgens de inspectie was de deskundigheid van het personeel onvoldoende. De instelling kreeg drie dagen om die tekortkomingen te verbeteren, anders volgde er een dwangsom van vijfhonderd euro per dag. De raad van state stelt weliswaar dat de dwangsom als zodanig rechtmatig is, maar vindt deze termijn “onredelijk kort”.

Overname

Minister Klink greep dit jaar opnieuw in bij het Woon- en Werkhuis. Op last van de minister moest het kleinschalige woonzorgproject  Charis, onderdeel van de Stichting Woon- en Werkhuis, sluiten. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) schoot de zorg ernstig tekort, ondermeer vanwege onvoldoende deskundig personeel. De voorziening werd deze zomer overgenomen door zorgaanbieders Pameijer en Syndion.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

7 oktober 2010

weer verlies voor Klink. Is er iemand die weet of deze minister nou wel iets goeds heeft gedaan?

Top