Finance

Specialisten draaien zondagsdiensten

Medisch specialisten draaien donderdag door het hele land zondagsdiensten in ziekenhuizen. Dat betekent dat ze alleen spoedingrepen en spoedbehandelingen uitvoeren. Alle behandelingen die kunnen wachten, worden uitgesteld.

Protest tegen vergoedingensysteem

De artsen protesteren hiermee tegen een nieuw vergoedingensysteem. De overheid wil kosten besparen door directies van ziekenhuizen voortaan te laten bepalen hoeveel een specialist die niet in loondienst is, voor zijn diensten krijgt betaald. Volgens de artsen krijgen de ziekenhuismanagers op deze manier te veel te vertellen over de inhoud van medische behandelingen.

Actievoerende specialisten

De Orde van Medisch Specialisten verwacht dat in negentig procent van de ziekenhuizen de vrijgevestigde specialisten aan de actie meedoen. De artsen zijn overigens in principe wel gewoon aanwezig in het ziekenhuis.

Meldpunt NPCF

De koepelorganisatie van patiëntenorganisaties NPCF heeft een meldpunt ingesteld waar patiënten eventuele klachten over een gebrek aan medische zorg kenbaar kunnen maken. Het lijkt erop dat de medisch specialisten hun protestactie van donderdag goed hebben georganiseerd. Volgens een woordvoerster is het tot nu toe rustig. De NPCF vindt dat de specialisten te snel naar het actiemiddel hebben gegrepen. Ze hadden langer moeten overleggen met het ministerie van Volksgezondheid. Patiënten zijn nu de dupe, aldus de organisatie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top