ACTUEEL

Gedupeerden rugchirurg ontevreden over nazorg

De patiëntenbelangenvereniging Zorgbelang Noord-Holland is ontevreden over de nazorg voor de slachtoffers van orthopedisch chirurg Cees de Bruin van het Waterlandziekenhuis. Die zou volgens de vereniging veel beter moeten. Dat meldt het het Noordhollands Dagblad.

Nazorgteam

Het ziekenhuis heeft dan wel een nazorgteam ingesteld, maar patiënten voelen zich na gesprekken niet serieus genomen. “Na zo'n reeks missers hoort een ziekenhuis alles uit de kast te halen om de gedupeerde patiënten zoveel mogelijk tegemoet te komen. Dat is hier echt niet het geval”, zegt directeur Jacques Loomans van Zorgbelang Noord-Holland.

Klachten

Sinds de orthopedisch chirurg eind juli werd ontslagen, heeft het Waterlandziekenhuis heeft een nazorgteam ingesteld na het ontslag van de chirurg eind juli. Het nazorgteam vraagt mensen hun verhaal te doen en biedt desgevraagd hulp van een psycholoog, maatschappelijk werker of fysiotherapeut. Volgens Loomans hebben verschillende patiënten geklaagd over met name de verslaglegging van de gesprekken. Ze voelen zich achteraf weinig serieus genomen of vinden dat ze niets zijn opgeschoten.

Verbazing

Bestuursvoorzitter Jack Jansen van het Waterlandziekenhuis reageert ‘met teleurstelling en verbazing' op de kritiek van Zorgbelang en vindt dat Jacques Loomans in zijn uitlatingen ‘een geheel ander beeld schetst dan patiënten persoonlijk ten overstaan van het ziekenhuis aangeven'.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

HallEugenia33

20 december 2010

If you want to buy a car, you would have to receive the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a>. Moreover, my mother always utilizes a term loan, which seems to be really firm.

Top