ACTUEEL

Plannen Zeeuws ziekenhuis ‘te hoog gegrepen’

De plannen van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis voor intensieve zorg in de ziekenhuizen van Goes en Vlissingen waren te hoog gegrepen. Dat zei minister Klink tijdens het spoeddebat in de Tweede Kamer over de sluiting van de intensive care in Vlissingen, weet Omroep Zeeland.

Plannen ziekenhuis

Hij vindt dan ook dat het ziekenhuis vooraf een betere inschatting had moeten maken voor de mogelijkheden voor een intensive care niveau 1 in Vlissingen en een intensive care niveau 2 in Goes.
De directie van het ziekenhuis wil een kleiner ziekenhuis op Walcheren voor planbare zorg. Moeilijke operaties met de daarbijbehorende intensive-care-afdeling verhuizen naar Goes. Op Walcheren blijft alleen een intensive-carefaciliteit over.

Protestmars

De politieke partijen in Vlissingen organiseren in november opnieuw een grote protestmars houden tegen de ziekenhuisplannen van het Admiraal de Ruyterziekenhuis. Aanleiding is de brief die minister Klink dinsdag aan de Tweede Kamer stuurde. Een vrijbrief om het ziekenhuis in Vlissingen verder uit te kleden, volgens de organisatoren van de protestmars. Klink schrijft dat als de directie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis de zorg niet in Vlissingen kan organiseren, dat het dan maar elders aangeboden moet worden.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top