ACTUEEL

Kim Putters wil lijsttrekker PvdA Eerste Kamer worden

Eerste Kamerlid Kim Putters stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Dat meldt RTV Rijnmond. De huidige fractievoorzitter Han Noten maakte eerder deze week bekend dat hij zich zich niet meer beschikbaarstel.

Kim Putters

Putters is sinds 2003 lid van de Eerste Kamer en woordvoerder op de terreinen zorg, onderwijs, milieu en binnenlandse zaken. Putters is sinds 2007 bestuurskundige bij het Instituut voor Beleid en Management in de Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij nam dit jaar de bijzondere leerstoel zorggovernance over van Pauline Meurs.

PvdA-motto ‘Iedereen telt mee’

Putters wil de nieuwe regering extra kritisch beoordelen op hun plannen in deze tijden van grote bezuinigingen. "Het PvdA-motto ‘Iedereen telt mee’ is meer van toepassing dan ooit. Juist nu dreigen de zwaarste lasten niet op de sterkste schouders terecht te komen. Ik maak me daar grote zorgen om. Bezuinigen mag geen kille rekensom worden waardoor mensen buiten de boot vallen. Denk aan ouderen en chronisch zieken voor wie de zorg betaalbaar moet blijven, en aan werklozen die aan werk en opleidingen geholpen moeten worden. Zij moeten op onze steun kunnen rekenen, ook vanuit de senaat", aldus Putters op de site van RTV Rijnmond.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top