ACTUEEL

Philips richt nieuwe Maasziekenhuis technologisch in

Philips en het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer hebben een samenwerkingsovereenkomst voor tien jaar gesloten. Philips neemt de volledige medisch technologische inrichting van de nieuwbouw van het ziekenhuis voor zijn rekening, inclusief apparatuur, service en advies. Dat hebben beide organisaties donderdag bekend gemaakt.

Nieuwste technologie

Het ziekenhuis is hierdoor tot 2020 verzekerd van de nieuwste technologische mogelijkheden tegen minimale financiële risico's. Philips gaat een groot deel van zijn totale portfolio aan medische producten en diensten aan het ziekenhuis leveren. Het gaat onder meer om echografie, röntgen, CT en MRI-oplossingen, maar ook om patiëntbewaking en de hierbij horende medische IT-infrastructuur.

Strategisch adviseur

Philips heeft als partner niet alleen de rol van leverancier en dienstverlener, maar ook van strategisch adviseur die zijn wereldwijde markt- en bedrijfskennis heeft ingebracht en heeft meegedacht over de toekomst van het Maasziekenhuis. Philips gaf strategisch advies over de technologische inrichting van de nieuwbouw, zowel technisch als commercieel.

Jaarlijkse innovatie

Het contract voorziet in een jaarlijkse innovatieslag, waarbij samen wordt gekeken of er relevante nieuwe technologische ontwikkelingen zijn die vragen om aanpassingen in het medisch apparatuurpark van het ziekenhuis. Op deze manier kan het zorgaanbod heel nauwkeurig worden afgestemd op de actuele zorgvraag van patiënten. De gehele innovatieslag vindt plaats binnen vaststaande budgettaire kaders, zodat het ziekenhuis voor een lange periode weet waar het aan toe is als het gaat om de kosten van medische technologie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top