ACTUEEL

Florence sluit probleemafdeling Loevestein

De psychogeriatrische afdeling van het Haagse woonzorgcentrum Loevestein sluit in 2011 de deuren. Dat heeft de raad van bestuur van zorgaanbieder Florence besloten. De afdeling is naar het oordeel van de raad van bestuur onvoldoende geschikt voor de steeds zwaardere zorg die nodig is voor bewoners met dementie. Een eerder plan voor verbouwing bleek niet haalbaar.

Vernietigend rapport

De huisvesting van de psychogeriatrische afdeling van Loevestein voldoet niet aan de eisen die deze vorm van ouderenzorg met zich meebrengt. Het gebouw is vijftig jaar geleden neergezet voor heel andere vormen van zorg. De indeling is niet geschikt om goede zorg te bieden aan bewoners met dementie. De afdeling is bijvoorbeeld onoverzichtelijk, terwijl juist voor deze groep bewoners toezicht heel belangrijk is. Ook de voorzieningen van het gebouw zijn voor hen niet meer toereikend. Eerder dit jaar verscheen een vernietigend rapport over Loevestein

Zorgvuldig

De raad van bestuur wil de sluiting de komende tijd ter hand nemen met de grootst mogelijke zorgvuldigheid voor bewoners en medewerkers. Om dit in goede banen te leiden, is een interne projectleider aangesteld.  De bewoners van de afdeling verhuizen naar andere verpleeghuizen. Daarbij zal Florence zoveel mogelijk de wens van de bewoners en hun familie of contactpersonen volgen. Voor de betrokken medewerkers wordt passend werk binnen Florence gezocht. De Cliëntenraad en de Ondernemingsraad hebben inmiddels positief geadviseerd over het sluiten van de afdeling. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en het Zorgkantoor zijn geïnformeerd. Het Zorgkantoor heeft actieve medewerking toegezegd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top