ACTUEEL

Zorginnovatie centraal bij Entrepreneur of the Year

Zorgondernemer Daan Dohmen van Focus Cura Zorginnovatie mag zich Emerging Entrepreneur of the Year 2010 noemen. Dohmen kreeg de titel  van accountantsbureau Ernst & Young vanwege de maatschappelijke impact die zijn onderneming heeft.

Bedrijfsconcept

Focus Cura Zorginnovatie ontwikkelt diensten om senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Voorbeelden zijn thuismonitoring na ziekenhuisopname, innovatieve vormen van zorgalarmering en hoogwaardige videocommunicatie voor zorg op afstand. Opgericht in 2004 is het bedrijf dit jaar goed voor een omzet van negen miljoen euro. Namens de jury liet VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes weten dat Dohmen zich in de categorie Emerging onderscheidde door “de innovatieve wijze” waarop het bedrijfsconcept is uitgewerkt. “Kenmerkend voor de jury is dat deze ondernemer kans heeft gezien op originele wijze de doelgroep te bereiken met een combinatie van technologie, vormgeving en uitvoering”, aldus Wientjes tijdens de prijsuitreiking.

Kapitaal

Na het in ontvangst nemen van de prijs lichtte Dohmen (31) zijn passie voor de zorg voor ouderen en mensen met een chronische ziekte toe. “Ouderen zijn het kapitaal van onze maatschappij, zonder hen hadden wij hier allemaal niet gestaan”, aldus Dohmen. “We moeten hen niet ‘wegstoppen’, maar van hun ervaring leren en hun verhalen uitdragen. Om samen met mijn collega’s deze droom te verwezenlijken, is iedere dag weer geweldig. ”
De titel van Master Entrepreneur of the Year ging naar Jan-Renier Swinkels van bierbrouwerij Bavaria.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

LenoraShaffer

12 april 2011

Do you recognize that it's high time to get the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a>, which would make your dreams come true.

Top