ACTUEEL

Ziekenhuis van de toekomst wordt duur betaald

Het hypermoderne ziekenhuis Orbis in Sittart  komt half maart met een nieuw plan waarmee het concern weer financieel gezond moet worden. Orbis is het ziekenhuis van de toekomst. Wat faciliteiten betreft, want het nieuwe ziekenhuis kreeg wat financiële tegenvallers. Het zal een ingrijpende reorganisatie worden, meldt het Nederlands Dagblad.

Prijs

De prijs voor alle hoogstaande techniek moet nog betaald worden. Roel Goffin, directielid van het Orbis Medisch Centrum in Sittard-Gelee: “We waren de eerste die dit ging doen en niet de zesde, dus moet je alle kinderziektes overwinnen”. Verder, “Investeringen op onze schaalgrootte zijn lastig rendabel te maken'.'

Plan

“We hebben onze nek uitgestoken en daarom zijn we nu klaar voor de vergrijzing, wat het ziekenhuisgebouw betreft'', zegt Goffin. “De vraag is nu of we meer zorg gaan leveren met dezelfde mensen of dezelfde zorg met minder mensen.” Het ondernemingsplan dat halverwege maart af moet zijn, moet deze vraag beantwoorden. Lees verder in het Nederlands Dagblad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top