ACTUEEL

Agnes Kant treedt in dienst bij Lareb

Voormalig SP-fractievoorzitter Agnes Kant treedt per 1 januari 2011 fulltime in dienst bij het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Zij maakt deel uit van de staf en gaat leiding geven aan twee nieuwe activiteiten bij Lareb: de bewaking van de veiligheid van vaccins en de Teratologie Informatie Service.

Teratologie Informatie Service

De Teratologie Informatie Service  betreft het verzamelen en analyseren van mogelijke schadelijke effecten van het gebruik van geneesmiddelen tijdens zwangerschap en borstvoeding. Deze specifieke kennis wordt ter beschikking gesteld aan diegenen die deze kennis beroepsmatig nodig hebben, zoals gynaecologen, verloskundigen, artsen en apothekers.

Loopbaan Agnes Kant

Agnes Kant studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en promoveerde in de medische wetenschappen op een onderzoek naar baarmoederhalskanker. Ze werkte vijf jaar als wetenschappelijk medewerker op de afdeling epidemiologie in Nijmegen. Van 1998 tot 2010 was Agnes Kant lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de SP, de laatste twee jaar als fractievoorzitter. Ze was jarenlang lid van de Commissie Volksgezondheid van de Tweede Kamer.

Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb

Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is een kenniscentrum op het gebied van bijwerkingen van geneesmiddelen. Lareb verzamelt, registreert en analyseert bijwerkingen van geneesmiddelen en van vaccins. Lareb is een onafhankelijke stichting. Het bestuur wordt gevormd door artsen, apothekers en vertegenwoordigers van de grote patiëntenorganisaties.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Eveline

13 oktober 2010

Leuk dat ze teruggaat naar de zorg en weer 'gewoon' gaat werken. Beter dan lezingen gaan geven voor veel geld of maar blijven hangen in het old boys network.

jansen

13 oktober 2010

Ik vind het onterecht wat hier boven staat

- mevr Kant gaat weer een normaal salaris verdienen. (bij de SP moet je de helft inleveren)

- mevr Kant maakt deel uit van ongeveer het tegenovergestelde van een old boys network. (new girls networdk?)

Anonym

13 oktober 2010

jammer, het zou een goede minister van VWS zijn geweest.

Peter

14 oktober 2010

Mevr. Kant zou een heel slecht minister van VWS zijn geweest! Ze heeft een veel te heet gebakende persoonlijkheid. Daarnaast heeft haar partij te vaak bewezen weg te lopen voor verantwoordljikheid...

Top