ACTUEEL

NRC: ‘Kabinet halveert PVV-miljard voor ouderenzorg’

Het nieuwe kabinet-Rutte investeert slechts 500 miljoen extra in de ouderenzorg. Dat is evenveel als het vorige kabinet. Dat meldt NRC Handelsblad op basis van het regeerakkoord en een rondgang langs Tweede-Kamerfracties.

Balkenende IV investeerde net zo veel in ouderenzorg

De VVD-CDA-ploeg haalt niet de 860 miljoen euro die PVV-leider Geert Wilders ‘met keihard knokken’ zou hebben geregeld voor de ouderenzorg. De resterende 360 miljoen gaan naar de chronische zorg voor gehandicapten en psychiatrische patiënten. De ploeg van Rutte overtreft daarmee de investering van het vorige kabinet in de ouderenzorg niet. Balkenende IV stak ook ongeveer een half miljard euro extra in de ouderenzorg, voor de afbouw van meerpersoonskamers en extra handen aan het bed.

Tweede-Kamerfracties bevestigen verhaal

NRC Handelsblad ziet deze analyse bevestigd door de Tweede- Kamerfracties van  VVD, CDA en PVV. Zo bevestigt Tweede-Kamerlid Fleur Agema (PVV) dat een deel van het extra geld naar andere sectoren zal gaan: om dat alleen voor de ouderenzorg te gebruiken zou volgens haar 'onjuist'  zijn. Lees het hele bericht in NRC Handelsblad, inclusief de bevestigingen van Halbe Zijlstra (VVD) en Margreeth Smilde (CDA).

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

13 oktober 2010

Zoals verwacht, eerst lekker maken.....

Hans

13 oktober 2010

Op dit moment zijn de Zorgkantoren al bezig om dat halve miljard via knijpen op de productie-afspraken, de tarieven etc. binnen te halen. Dat was de vooruitziende blik van Klink. Krijgen we straks weer een afgekloven uitgebluste klapsigaar uit eigen doos.

Ben benieuwd of de nieuwe staatssecretaris dit soort spelletjes door heeft en als ferme dokter uit het veld echt netto verbeteringen weet aan te reiken. Want zachte heelmeesters ...

Anoniem

5 april 2011

Natuurlijk. Maar wel een kunstwerk van een houten konijn voor 90.000 euries neerplanten en over een halfjaar afbreken. Terwijl hier de oudjes 24 uur in de poep zitten omdat er personeel tekort is. Soms wens ik die leuke mensen die deze beloftes doen toe, dat ze zelf eens in hun eigen poep mogen zitten tot ze er decubitus van krijgen. Ik werk in een verpleeghuis en moet mij verontschuldigen, dagelijks, tegen de bewoners dat ik ze niet goed kan en mag verzorgen. Die mensen, die Nederland tot een groots en welvarend land hebben gemaakt worden nu weggemoffeld tot ze dood zijn, En dat is de realiteit. Het kabinet heeft geen flauw idee hoe het eraan toe gaat. En dat vind ik een schande, ze moesten zich echt diep schamen. Mijn ouders breng ik nooit naar een tehuis, als ze dat maar weten.

Top