ACTUEEL

Vivium en vakbonden botsen over reorganisatie

Vivium Zorggroep en de vakbonden zijn het niet eens geworden over een sociaal plan in het kader van de komende reorganisatie. Vivium wil niet beloven dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Wel wil Vivium zich tot het uiterste inspannen om gedwongen ontslag te voorkomen.

Gedwongen ontslag

“Wij denken dat de reorganisatie zonder gedwongen ontslagen kan worden uitgevoerd”, reageert Fred Seifert van Abvakabo FNV. “Maar Vivium wil gewoon complete vrijheid.” Een woordvoerster van Vivium bestrijdt dat de reorganisatie daarmee zonder sociaal plan wordt doorgevoerd. In het sociaal plan dat Vivium nu eenzijdig invoert is begeleiding van werk naar werk nog steeds het uitgangspunt. Wel is het denkbaar dat een enkele individuele werknemer toch met gedwongen ontslag te maken krijgt.

Ondersteunende functies

Het is nog niet precies duidelijk hoeveel werknemers door de reorganisatie getroffen worden. Tegenover de sociale partners noemde Vivium eerder getallen van twintig tot veertig werknemers. Het betreft hier functies bij de ondersteunende diensten. Zorgfuncties zijn van de reorganisatie uitgesloten. De ingrepen moeten leiden tot kwaliteitsverbetering, meer efficiency en kostenreductie.

Toekomst

De reorganisatie is een uitvloeisel van het samengaan van de organisatie met Thuiszorg Gooi en Vechtstreek. Door nu maatregelen te treffen, hoopt Vivium een goede basis te scheppen om ook in de toekomst de continuïteit van zorg te kunnen blijven waarborgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top