ACTUEEL

ADRZ concentreert borstoperaties in Vlissingen

De Admiraal de Ruyter Ziekenhuizen (ADRZ) gaan alle borstoperaties concentreren op  de locatie Vlissingen. Het Zeeuwse ziekenhuis reageert daarmee op de aankondiging van zorgverzekeraar CZ om voortaan het jaarlijkse aantal ingrepen als inkoopcriterium voor borstkankerzorg te gaan hanteren.

Kwaliteit

Hoewel er over volume als kwaliteitscriterium landelijk veel discussie is, wil het ADRZ de uitkomst van dit debat niet afwachten. De recente fusie van het ADRZ met locaties in Goes, Vlissingen en Zierikzee maakt het mogelijk bepaalde vorm van zorg op één locatie te organiseren, waardoor de betreffende chirurgen, gespecialiseerd in borstoperaties, ook ruimschoots aan het normaantal per chirurg kunnen blijven voldoen. Dit komt de kwaliteit van de geleverde zorg ten goede, zo laat het ADRZ weten.

Groei

Voor de diagnostiek, die poliklinisch in Goes en Vlissingen plaatsvindt, kunnen patiënten ook straks nog op beide locaties terecht. In geval van een operatie, wordt dit vanaf 2011 gedaan op de locatie Vlissingen. Daarbij gaat het naar verwachting in totaal om tweehonderd operaties per jaar. Voor de toekomst voorziet het ADRZ een verdere groei.

Planbaar

Ondanks het emotioneel beladen karakter is een borstoperatie goed planbaar en wordt deze zorg betiteld als laagcomplex. Hiermee past deze zorg uitstekend in het eerder vastgestelde profiel van het ADRZ Vlissingen als een planbare ziekenhuislocatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top