ACTUEEL

Drie ziekenhuizen strijden om veiligheidsprijs

Het Maastricht UMC+, het NKI-AVL en de Isala klinieken zijn genomineerd voor de Nationale Patiëntveiligheid Award 2010. De jury onder voorzitterschap van bijzonder hoogleraar patiëntveiligheid Cordula Wagner koos de drie uit in totaal 37 inzendingen.

Resultaten

Doorslaggevend voor de nominatie was de mate waarin de initiatieven in het ziekenhuisbeleid zijn geïntegreerd. Ook keek de jury naar de positieve resultaten voor patiënten. Het Maastricht UMC+ heeft een procesaanpak ontwikkeld voor de toebereiding van injectie- en infusievloeistoffen. Het aantal  medicatiefouten is hierdoor in vergelijking met een nulmeting met maarliefst  97 procent afgenomen. Het NKI-AVL heeft een systematiek ontwikkeld voor de radiotherapeutische behandeling waarmee veiligheidsrisico’s in standaard bestralingssituaties sneller kunnen worden opgespoord. De Isala klinieken hebben een geïntegreerd spoed interventie systeem ontwikkeld. Hierdoor is het aantal reanimaties in spoedsituaties van 46 naar 15 is teruggebracht.

Stem

De winnaar van de Nationale Patiëntveiligheid Award 2010 krijgt op 25 november de jaarlijkse stimuleringsprijs uitgereikt. Naast de award ontvangt de winnaar een uniek werkbezoek aan een organisatie buiten de zorg waar veiligheid topprioriteit is.  Via de website expeditiepatientveiligheid.nl kunnen belangstellende een stem uitbrengen op een van de genomineerden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top