ACTUEEL

Geen eigen bijdrage langdurige zorg in 2011

De eigen bijdrage voor cliënten in de langdurige zorg, is voorlopig van de baan. Demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid maakte woensdag op de valreep van zijn ambtstermijn bekend dat de maatregel is uitgesteld tot 1 januari 2012.

Geen oplossing

De bijdrage van circa 400 euro was bedoeld als een tegemoetkoming voor kost en inwoning. Volgens Klink is het echter nu niet verantwoord om deze maatregel, die deel uitmaakt van een pakket van bezuinigingsvoorstellen, komend jaar al in te voeren. Het probleem is dat mensen in de instelling na betaling van de eigen bijdrage in ieder geval nog voldoende zak- en kleedgeld moeten overhouden. Ook na overleg met zijn collega Piet Hein Donner van Sociale Zaken kon Klink hier op korte termijn geen oplossing voor vinden. De 60 miljoen euro die het ministerie hierdoor niet binnenkrijgt, is elders op de begroting dekking gevonden. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Geux

27 oktober 2010

Verblijf in en zorginstelling, krijg zorg in natura, voeding is fabrieks-eten vol met ve-tsin oftewel E 621 wordt je doodziek van, poetsen wordt er niet gedaan, wasverzorging moet jezelf doen, voeding moet ik inkopen van mijn zak- en kleedgeld, dus maandelijks is er geen geld voor kleding, voor taxikosten om naar een arts te gaan.

Dit is zorg anno 2010 in Nederland.

Mijn zorgaanbieder is de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg, heb daar klachten ingediend echter als je een klacht hebt worden alle deuren gesloten, je laten je aan je lot over.

Top