ACTUEEL

Simons gaat toezicht houden op DBC Onderhoud

Hans Simons is met ingang van 15 oktober 2010 voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting DBC Onderhoud. Huidig voorzitter Cees Hoogendoorn treedt terug in verband met het aflopen van de statutaire zittingsperiode.

Gezaghebbend

Simons heeft een brede bestuurlijke ervaring in zowel de gezondheidszorg als daarbuiten. Hij was namens de PvdA onder meer staatssecretaris van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur, en wethouder in Rotterdam. Ook was hij bestuurder van het Oosterscheldeziekenhuis in Goes en Zierikzee. De raad van toezicht rekent erop dat DBC Onderhoud dankzij Simons’ achtergrond en deskundigheid gezaghebbend en kwalitatief hoogwaardig kan blijven functioneren.

Klankbord

Als eerste toezichthouder gaat  Simons toezien op de hoofdlijnen van beleid en de externe representatie van DBC Onderhoud. De raad vervult tevens een klankbordfunctie voor de directie c.q. het bestuur van de Stichting. DBC Onderhoud is de organisatie die in Nederland verantwoordelijk is voor de DBC-systematiek. Daartoe levert DBC Onderhoud met regelmaat geactualiseerde DBC-pakketten uit. De inhoud van die pakketten komt tot stand in nauw overleg met de zorgsector, de patiënten, de zorgverzekeraars en de overheid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top