ACTUEEL

Gehandicaptenproject wint Zorgvernieuwingsprijs 2010

Het project Wiel & Deal van Maaike Kersten is winnaar van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2010 waaraan een bedrag van 75.000 euro is verbonden. Hensums kreeg 50 procent van de stemmen uit de zaal voor haar project dat een normaal studentenleven mogelijk wil maken voor gehandicapten door het realiseren van voorzieningen die daarvoor onontbeerlijk zijn.

Genomineerden

De twee andere genomineerden voor de Nationake Zorgvernieuwingsprijs waren Eric Huyzer met Parents 4 Parents, een supportplan voor ouders van gehandicaptenkinderen en Wenddy van Zon met die het tijdschrift Nostalgiemedia voor dementerende ouderen zou willen uitbrengen. Dat bevat zintuigprikkelende elementen als beeld, geur, geluid en tast.

Diet Hensums

Maaike Kersten is derdejaarsstudent met een lichamelijke beperking. Haar wens is om een normaal studentenleven te leiden en daarna een normale baan te vinden. Dat is voor haar niet zo normaal als voor anderen, maar juist heel bijzonder. in het door haar bedachte project werken studenten samen om hindernissen weg te nemen. Zij hoopt dat dit project landelijke navolging krijgt.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Kersten

14 oktober 2010

Maaike Kersten is de derde jasr student die vandaag de prijs gewonnen heeft, Diet Hensums is haar moeder!

postema

15 oktober 2010

Als dat met die namen maar niet zo gaat in de patientendossiers.....

Maaike, veel succes!!

Huyzer

15 oktober 2010

Een prachtig initiatief!!

Een terechte winnaar!!Maaike heel veel succes met de uitvoering!!

Glazenburg

18 oktober 2010

Maaike en Diet super gefeliciteerd! Fantastisch dat het echte studentenleven nu bijna werkelijkheid wordt!

Top