ACTUEEL

Catharina schiet samenwerking met zbc af

Het Catharina-ziekenhuis heeft het plan om samen met zelfstandig behandelcentrum (zbc) de Velthuis Kliniek een zorgcentrum te beginnen, in de ijskast gezet. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

‘Onaantrekkelijk’

Als reden voor het besluit noemt bestuursvoorzitter Piet Batenburg van het Catharina-ziekenhuis in het Eindhovens Dagblad veranderingen in de financiering van de gezondheidszorg. “Zoals het er nu uitziet, wordt het voor ziekenhuizen uiterst onaantrekkelijk om samen met een zelfstandig behandelcentrum een onderneming te beginnen", aldus Batenburg.

Planbare zorg

In het vorig jaar aangekondigde nieuwe zorgcentrum van ziekenhuis en de Velthuis Kliniek zouden patiënten vooral terechtkunnen voor planbare zorg, zoals spataderbehandelingen, orthopedische zorg en cosmetische behandelingen. Ondanks het afhaken van het Catharina-ziekenhuis onderzoekt de Velthuis Kliniek of er op de beoogde vestigingslocatie een nieuw pand annex hoofdvestiging kan worden gebouwd.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Joost Plus

18 oktober 2010

Wie weet op welke veranderingen in de financiering van de gezondheidszorg Batenburg doelt?

Hij stelt dat het "voor ziekenhuizen uiterst onaantrekkelijk [wordt] om samen met een zelfstandig behandelcentrum een onderneming te beginnen".

Top