ACTUEEL

ZonMW geeft miljoen voor aanpak kindermishandeling

  • Onbekend
  • 17 oktober 2010
  • 2065 keer gelezen
  • 0 reacties

ZonMW heeft het Kinder- en Jeugd Traumacentrum Haarlem (KJTC) en Vrije Universiteit Amsterdam 1,3 miljoen euro subsidie toegekend. Het geld is bedoeld om de komende vier jaar nieuwe behandelmethoden voor mishandelde kinderen te ontwikkelen en de bestaande te verbeteren.

Therapeut

De onderzoekers bekijken ondermeer of de bestaande behandelmethoden voldoende resultaat hebben en hoe het resultaat van behandelingen verbeterd kan worden. Voor het onderzoeksproject zullen vier promovendi worden aangesteld: twee bij het KJTC en twee bij de VU. De promovendi gaan, naast het wetenschappelijke werk, ook als therapeut in de hulpverlening aan de slag.

Kennis verspreiden

“Door onderzoek naar de bestaande behandeling en ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden willen we kinderen die met mishandeling te maken hebben gehad, optimaal helpen”, stelt projectleider Janet van Bavel van het KJTC. “Dat betekent ook snel. Daarom zullen we met alle betrokken jeugdinstellingen in de regio Zuid Kennemerland een Team Kindermishandeling vormen dat direct aan de slag kan. Kinderen hoeven dan niet meer van de ene instelling naar de andere. We gaan ook het resultaat van deze inspanningen onderzoeken. Tot slot willen we de opgedane kennis breed verspreiden door het opzetten van een Landelijk Opleidingscentrum Aanpak Kindermishandeling (LOAK). Dat doen we samen met Fier Fryslân”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top