ACTUEEL

Verpleegkundig specialist wacht op wettelijke regeling

In het belang van het snel groeiende aantal verpleegkundig specialisten moet de politiek vaart maken met het vaststellen van een wettelijke regeling rond taakherschikking. Dat bepleit voorzitter Marian Kaljouw van beroepsvereniging V&VN.

‘Aan de slag’

Kaljouw deed haar oproep vorige week op een bijeenkomst in Den Haag ronde de komst van de vijfhonderdste verpleegkundig specialist in Nederland.  Voor Kaljouw aanleiding om aan te dringen op het nu eindelijk vast stellen van een wettelijke regeling voor verpleegkundig specialisten. “Sinds minister Klink in maart 2009 de eerste verpleegkundig specialisten welkom heette, zijn honderden verpleegkundig specialisten ingeschreven”, aldus Kaljouw. “De verpleegkundig specialisten wachten nog op wettelijke regeling rond taakherschikking. De aanpassing van Wet BIG met onder meer deze regeling moet nog worden vastgesteld door de Tweede en Eerste Kamer. Politiek: ga er mee aan de slag!”

Commissie

De vijfhonderdste verpleegkundig specialist werd welkom geheten door senator Jos Werner.  Werner stond in 1991 aan het hoofd van een commissie die zich boog  over de positiebepaling beroep verpleegkundig en verzorgende. De belangrijkste aanbeveling van de commissie Werner was het vormen van de nieuwe beroepsgroep van verpleegkundig specialisten. Volgens de nummer vijfhonderd Anita Vrij, verpleegkundig specialist bij de Parnassia Bavo Groep, is de verpleegkundig specialist een goede oplossing is voor een aantal knelpunten in de gezondheidszorg: “De verpleegkundig specialist is laagdrempelig voor patiënten, bespaart kosten en draagt bij aan betere kwaliteit.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top