ACTUEEL

Profiel Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner

De nieuwe staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, onder meer verantwoordelijk voor de ouderenzorg en de jeugdzorg, heet Marie Louise Lydia Elisabeth (Marlies) Veldhuijzen van Zanten-Hyllner. Zij is op 29 september 1953 geboren in Göteborg en woont nu in Heemstede. Ze studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en volgde een opleiding tot verpleeghuisarts. Ze was specialist ouderengeneeskunde en arts bij thuiszorgorganisatie Amstelring.

'Kloof tussen beleid en mensen in de zorg overbruggen'

Veldhuijzen van Zanten heeft geen politieke ervaring, maar is wel bestuurder geweest. De ‘grote onbekende’ in het kabinet is sinds vorig weekeinde lid van het CDA: ze meldde zich bij de partij aan nadat ze was gevraagd om staatssecretaris voor het CDA te worden. De politica wil de kloof overbruggen tussen beleid en de mensen in de zorg. Ze beschouwt haar nieuwe baan als een roeping. Veldhuijzen van Zanten wacht het debat af waarin PVV-leider Geert Wilders haar in een motie zal vragen afstand te doen van haar Zweedse nationaliteit.

Ervaren arts zonder politieke achtergrond

Veldhuijzen van Zanten heeft dertig jaar ervaring als arts in de ouderenzorg. Ze werkte als verpleeghuisarts en manager bij verscheidene zorginstellingen. Van 1984 tot 1989 was ze voorzitter van de beroepsvereniging van verpleeghuisartsen NVVA. Van 1993 tot 2005 werkte ze bij de faculteit geneeskunde van de Vrije Universiteit. Sinds 2005 is Veldhuijzen van Zanten verbonden aan de thuiszorgorganisatie Amstelring. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

de Haan

18 oktober 2010

Hallo Marlies,Wat geweldig om te horen! Ja, een roeping... ik vroeg me al een tijdje af wat er nog op jouw pad zou komen. Niet alleen iets waar jij gelukkig van zou blijven maar ook iets waar jouw talenten voor de BV Nederland een bijdrage zouden kunnen leveren. Dit lijkt de ultieme oplossing! Het maakt me blij dat iemand als jij de kloof tussen beleid en uitvoering gaat dichten. Ik wens je alle wijsheid en succes!

Marina

Top