ACTUEEL

Kamer behandelt voorstellen Lymevereniging

Een burgerinitiatief dat moet leiden tot een betere diagnose en behandeling van de ziekte van Lyme, zal door de Tweede Kamer worden behandeld. Dat heeft de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten (NVLP), die het voorstel had ingediend, maandag bekendgemaakt.

70.000 handtekeningen

Onder het burgerinitiatief staan ruim 70.000 geldige handtekeningen. De Tweede Kamer neemt een voorstel in behandeling als het door minstens 40.000 stemgerechtigden is ondertekend. Het moet een onderwerp betreffen dat de afgelopen twee jaar niet uitgebreid is besproken in de volksvertegenwoordiging.

Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie die door teken wordt verspreid. Volgens de Lymevereniging wordt de aandoening, die het zenuwstelsel, de gewrichten en het hart kan aantasten, vaak niet onderkend. Dat zou onder meer komen doordat in Nederland geen betrouwbare test voorhanden is.

Expertisecentrum Lyme

In het burgerinitiatief pleit de vereniging onder meer voor betere scholing van artsen en de komst van een expertisecentrum op het gebied van de ziekte van Lyme. Dat moet leiden tot betere tests en medicijnen, zodat de aandoening sneller en beter kan worden behandeld. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top