Finance

'Geen snelle maatregelen nodig bij Zeeuws ziekenhuis'

De problemen bij hetOosterschelde Ziekenhuis zijn niet zo acuut dat er snel maatregelen getroffen moeten worden. Wel is gebleken dat de raad van bestuur zich de afgelopen jaren te eenzijdig heeft geconcentreerd op een fusie met hetZiekenhuis Walcheren in Vlissingen. Dit heeft het Oosterschelde Ziekenhuis in een financieel kwetsbare positie gebracht.

Stand van zaken

Dit heeft hetCollege Sanering Zorginstellingen geconcludeerd. Het college heeft op verzoek van minister Ab Klink (Volksgezondheid) onderzocht hoe het ziekenhuis in Goes ervoor staat. Het ministerie heeft de conclusies maandag bekendgemaakt.

Noodscenario

Klink wil dat de ziekenhuizen in Goes en Vlissingen binnen vier weken met een uitgewerkt fusieplan komen. Hieruit moet blijken welke investeringen, besparingen en saneringen noodzakelijk zijn. Verder wil de minister een noodscenario zien, voor het geval dat het samengaan van de twee ziekenhuizen mislukt.

Strubbelingen

De ziekenhuizen mikken al sinds 2005 op een fusie. Als gevolg van voortdurende strubbelingen over het samengaan, zijn de directeuren van beide ziekenhuizen vorige maand opgestapt. De kartelwaakhond NMa moet nog een oordeel vellen over de voorgenomen fusie.

Signalen

De media berichtten de afgelopen weken geregeld over een tekort aan geld en bestuurlijke problemen in Goes. Dit was aanleiding voor Klink een onderzoek in te stellen om eventuele problemen voor te kunnen zijn. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top