ACTUEEL

Orde ziet in Frank de Grave nieuwe voorzitter

Het bestuur van de Orde van Medisch Specialisten draagt op de algemene ledenvergadering van 25 november Frank de Grave voor als voorzitter. Dat meldt Medisch Contact.

Externe kandidaat

Het is voor het eerst dat de Orde een externe kandidaat aandraagt als voorzitter. In de gesprekken hierover, zijn volgens de Orde de wetenschappelijke verenigingen nauw betrokken geweest. “De leden van de Orde zijn gewend aan een voorzitter uit eigen gelederen”, aldus Orde-directeur Bart Heesen in Medisch Contact. “Invloeden vanuit de politiek en het veld vragen in deze tijd om een persoon die zich op al deze terreinen goed kan bewegen. De Grave is een sterke bestuurder die ook binnen de Orde het voortouw kan nemen om de organisatie toekomstbestendig te maken.”

Functies

VVD-coryfee De Grave heeft verschillende politieke functies bekleed, waaronder die van minister van Defensie in het kabinet-Kok II. Ook was hij tussen 2004 en 2006 voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit. Na een mislukt avontuur als CFO bij de DSB Bank, waar hij na twee maanden vertrok, werd De Grave bestuursadviseur bij Twynstra Gudde. Daarnaast is hij voorzitter van het coöperatiebestuur van PGGM. Bij de Orde volgt De Grave huidig voorzitter Willem van der Ham op.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top