ACTUEEL

Vakbond wil eenzijdig loonbod via rechter blokkeren

Vakbond Abvakabo FNV overweegt het eenzijdige loonbod van de werkgevers in de VVT-sector voor de rechter aan te vechten. Dat meldt de Volkskrant.

In het slop

De moeizame onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de circa 400 duizend medewerkers in de verpleging, verzorging en thuiszorg zijn volledig in het slop geraakt. Met als argument dat de werknemers hier niet de dupe van mogen worden, riepen brancheorganisaties ActiZ en BTN hun leden op om werknemers eenmalig een loonsverhoging van een procent te betalen.

Ondermijning

De bonden vinden dat hiermee hun positie als collectieve belangenbehartiger wordt ondermijnd. “Hierdoor wordt onze positie als belangenbehartiger van de leden zwakker”, aldus een woordvoerder van Abvakabo FNV.  De vakbond vreest bovendien voor rechtsongelijkheid. “Niet alle werknemers zullen die ene procent krijgen. Je bevordert zo de ongelijkheid binnen de sector.” De vakbond onderzoekt nog of de gang naar de rechter verstandig is.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

cRXTjpSigpWHFKy

28 februari 2011

PLvJEU <a href="http://fbyfoyeimcrt.com/">fbyfoyeimcrt</a>, [url=http://bvxbxetlryyo.com/]bvxbxetlryyo[/url], [link=http://zviuedfgvdoc.com/]zviuedfgvdoc[/link], http://qfwpoouorzjq.com/

Top