ACTUEEL

Verzekerden blijven plakken ondanks premiestijging

Nog geen vijf procent van alle zorgverzekerden is van plan om dit jaar naar een andere zorgverzekeraar over te stappen. Dit blijkt uit recent onderzoek van TNS NIPO in opdracht van vergelijkingssite Independer.nl.

Lichte stijging

Bij de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006 stapte bijna een op de vijf verzekerden over. In de jaren erna liep het percentage overstappers terug naar 3,6 procent in 2008. Eind 2009 steeg dit percentage licht naar 4,3 procent. Dit jaar zet deze lichte stijging waarschijnlijk door. Uit het Independer onderzoek blijkt dat 4,6 procent van plan is over te stappen. Dit komt neer op 760 duizend consumenten.

Ongestraft

Vergelijkingssite Independer constateert naar aanleiding van het lage overstappercentage dat verzekeraars vrijwel ongestraft de premies kunnen verhogen en de pakketten uitkleden. Independer wijt de geringe mobiliteit van verzekerden aan de misvatting dat het vergelijken van zorgverzekeringen een lastige klus is. Ook denken veel consumenten ten onrechte dat zorgverzekeringen weinig van elkaar verschillen. Door het goed kiezen kunnen gezinnen tientallen tot honderden euro's per jaar besparen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Dorenbos, Ed

24 oktober 2010

De mensen zien door de bomen het bos niet meer. Zoek alles maar uit: je goedkoopste energie, je goedkoopste telefoon abonnement, je goedkoopste internet provider, je goedkoopste zorgverzekeraar, je goedkoopste verzekeraar, je goedkoopste hypotheek, je goedkoopste supermarkten, je goedkoopste benzine enfin als we alles goed zoeken houden we geld over!! En lees vooral de voorwaarden,de kleine lettertjes.

Ach dat ik de goedkoopste provider of telefoontjes kan uitzoeken, akkoord. Maar dat ik de goedkoopste zorgverzekeraar moet zoeken, om mijn ziektes te behandelen is zelfs misdadig!!!!

Ik snap maar niet waar de schoen wringt, echt wat is het leven goedkoop. Als we € 40.000 per jaar verdienen dan is politiek interessant. Verdien je minder dan doe je gewoon niet mee. Je mag gerust een mening hebben, maar die doet er niet toe! De basis verzekering is al duur en dan ook je eigen bijdrage. Ja het is een hoop geld, laat staan dat je als gewone burger met minder dan €40.000 nog gaat nadenken over een aanvullende verzekering. En deze wordt ook steeds meer uitgekleed.

Oud worden, en dan ook nog ziek worden ondermijnt onze samenleving. Durven we nog wel ziek te worden en een beroep te doen op ons pensioen. Daarom overstappen van zorgverzekeraar, ach het is alleen nuttig voor de zorgverzekeraar.

Anonym

25 oktober 2010

dat krijg je met de borden langs de voetbal velden

heeft niets met zorg te maken

dergelijke uitgaven moesten verboden worden

Top