Finance

Nij Smellinghe scoort met financiële prestaties

Ziekenhuis Nij Smellinghe uit Drachten is financieel het best presterende ziekenhuis in Nederland. Dat constateert AME Research op basis van een meerjarige vergelijking.

Koppeling

AME heeft de resultaten naar het financieel presteren ook in verband gebracht met de ziekenhuis top 100 van het Algemeen Dagblad. Ook wanneer medische kwaliteit en klantvriendelijkheid met de financiële prestaties worden gecombineerd scoort Nij Smellinghe volgens AME het hoogst. Wordt de financiële prestaties gekoppeld aan de CZ-lijst  rond de behandeling van borstkanker, dan scoort het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam volgens AME het hoogst.

Scores

Andere ziekenhuizen die in AME-onderzoek naar financiële prestaties goed scoren zijn het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland, de Middenveld Zorggroep Drenthe, het Franciscus Gasthuis in Rotterdam, het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, het Sint  Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk en het  Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam. Onder aan de lijst bungelen de Admiraal De Ruyter Ziekenhuizen in Zeeland, het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam en het Orbis Medisch en Zorgconcern Sittard. Voor het onderzoek baseert AME zich op de jaarrekeningen van 2006 tot en met 2009.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top