ACTUEEL

Vakbond inventariseert cao-wensen via internet

Vakbond Abvakabo FNV heeft een digitale ideeënbus geopend voor werknemers in ziekenhuizen, de geestelijke gezondheidszorg (ggz)en de gehandicaptenzorg. Via de website kunnen werknemers input leveren voor de drie zorgcao’s die volgend jaar maart af lopen.

Inzet

Met de ideeënbus wil Abvakabo FNV de leden nauwer betrekken bij het tot stand komen van de cao. Dit najaar zal Abvakabo FNV de inzet voor de cao-onderhandelingen bepalen, waarbij werknemersinbreng wordt meegenomen. De beste ideeën worden beloond met een taart.

Cruciaal

Het belang van de nieuwe cao’s staat volgens onderhandelaar Elise Merlijn buiten kijf. “Het is juist nu erg belangrijk om de arbeidsvoorwaarden in de zorg aantrekkelijk te houden om huidige en toekomstige werknemers te binden”, aldus Merlijn. “Niet alleen krijgt de zorg steeds meer te maken met grote personeelstekorten, ook de cultuur is aan verandering onderhevig door de steeds verder ingevoerde marktwerking. Het is dus van cruciaal belang om naar de werknemers te luisteren: hoe blijft hun werk voldoening geven, hoe kunnen zij het beste omgaan met de steeds verder toenemende werkdruk en hoe kunnen zij zich persoonlijk ontwikkelen in hun vakgebied? Wij hebben daar uiteraard ideeën over, maar we willen de werknemers zelf vanaf nu ook een grotere rol laten spelen in die discussie.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top