ACTUEEL

Verzekeraars beloven administratieve lastenverlichting

De zorgverzekeraars werken samen met enkele brancheverenigingen aan een uniforme afhandeling van betalingsmachtigingen.  De nieuwe werkwijze moet zorgaanbieders administratieve rompslomp besparen, zo stelt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Uniformiteit

In het huidige verzekeringsstelsel moet aanbieders voorafgaand aan bepaalde behandelingen een machtiging van de zorgverzekeraar aanvragen. De zorgverzekeraars hebben daar op dit moment hun eigen procedures voor. Door meer uniformiteit in het aanvragen van machtigingen te brengen, kunnen zorgaanbieders straks bij elke verzekeraar op dezelfde wijze een machtiging aanvragen. “De nieuwe werkwijze verlicht de administratieve lasten voor alle betrokkenen”, zegt projectleider John Rijsdijk van ZN.

Patiëntenbelang

Ook patiënten hebben volgens ZN baat bij een gezamenlijke aanpak bij machtigingen. De doorlooptijd van de aanvraagprocedure van een machtiging wordt korter. Bij een aantal behandelingen waar een machtiging voor nodig is, hoort de patiënt al in de spreekkamer of de aanvraag wordt goedgekeurd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top