ACTUEEL

‘Inbedding eHealth verloopt te traag’

Ondanks bewezen maatschappelijke meerwaarde komt de inbedding van eHealth in de Nederlandse zorg te langzaam van de grond. Dat constateert innovatieplatform Health Valley. Tijdens het tweede eHealth & Business event, dat vandaag in Nijmegen wordt gehouden, gaan ondernemers, zorgprofessionals, patiënten en beleidsmakers op zoek naar oplossingen voor dit probleem.

Welkom alternatief

Volgens Health Valley toont wetenschappelijk onderzoek aan dat eHealth een belangrijke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit, toegankelijkheid en doelmatigheid van de zorg. Daarnaast valt de toepassing van ICT in de zorg ook goed bij de patiënt. Voor veel patiënten zijn toepassingen als het e-consult of internettherapie een welkom alternatief voor bestaande behandelingen.

Vergoeding

Toch verloopt de inbedding van eHealth traag. Bredere bewustwording, meer regie en meer prikkels zijn volgens Health Valley nodig om eHealth versneld en structureel te verankeren. Dit betekent multidisciplinair onderzoek naar kwaliteitscriteria, bekostiging, acceptatie en adoptie moet worden geïntensiveerd. Bovendien is een betere inbedding in de vergoedingenstructuur noodzakelijk.

Uitwisselen

Tijdens het event komen sprekers als  ‘Ondernemer van het Jaar’ Daan Dohmen van Focus Cura Zorginnovatie,  IT-topambtenaar Ellen Maat van VWS  en 2.O zorgambassadeur Lucien Engelen van het UMC St Radboud aan het woord.  Ook is er parallelsessies gelegenheid tot het rechtstreeks uitwisselen van ervaringen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top