ACTUEEL

Zorg TV is Beste Zorgidee 2010

John Rietman uit Venray is winnaar geworden van het Beste Zorgidee 2010. Rietman (48) ontving de prijs van 10.000 euro voor zijn idee Zorg TV. Hierbij kunnen cliënten van de thuiszorg via hun televisietoestel visueel contact maken met vrijwilligers voor een sociaal praatje. Dat maakte zorgverzekeraar ONVZ dinsdag bekend.

Beste Zorgidee

Het Beste Zorgidee bestaat sinds 2008. Doel is het Nederlandse publiek te laten meedenken over de verbetering van de zorg. De ideeën worden zowel door een deskundige jury als door bezoekers van de speciale website beoordeeld op uitvoerbaarheid. Ruim 1400 mensen brachten hun stem uit op een van de vijf genomineerden.

Volgens de jury is het idee van Rietman vernieuwend en goed uitvoerbaar. Juryvoorzitter en topman van ONVZ Erno Kleijnenberg: “Het idee van Rietman sluit aan bij het streven om ouderen zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving te laten wonen, terwijl daardoor voorkomen wordt dat oudere en eenzame mensen in een sociaal isolement raken.” De prijsuitreiking had dinsdag plaats in Houten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top