ACTUEEL

Hoefsmit wordt bestuurder integrale kankercentra

Norbert Hoefsmit wordt bestuurder van het Integraal Kankercentrum Nederland. Het IKCN is een fusieorganisatie waarin zeven van de acht integrale kankercentra in Nederland per 1 januari 2011 opgaan.

Ervaring

Hoefsmit is in de afgelopen twintig jaar als interim bestuurder betrokken geweest bij complexe verandertrajecten in de zorg. Hij werkte als bestuurder bij ondermeer de IJsselmeer ziekenhuizen, het Diakonessenhuis in Utrecht en het Haven ziekenhuis in Rotterdam. Hoefsmit denkt zijn ervaring goed te kunnen inzetten voor de nieuwe weg die het IKCN is ingeslagen.

‘Uitdaging’

“Ik zie een grote uitdaging voor het IKCN in een landelijke aanpak van het beleid,” aldus Hoefsmit. “Daarnaast weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om ook de regionale structuren te optimaliseren. De actuele discussie omtrent het oncologiebeleid in Nederland onderstreept deze noodzaak.” Hoefsmit treedt officieel op 1 januari aan, maar gebruikt de komende twee maanden om kennis te maken met de fusieorganisatie en de belangrijkste stakeholders op oncologiegebied in Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top