ACTUEEL

Twee miljoen voor innovatieve kankerbehandeling

Het academische innovatieplatform Pontes Medical heeft van het Ministerie van Economische Zaken twee miljoen euro subsidie gekregen. Met het geld worden nieuwe vormen van minimaal invasieve chirurgie voor de behandeling van kanker ontwikkeld.

Voordelen

Binnen het project Beeldtechnologie, Oncologie, Effectief & Minimaal Invasieve chirurgie (BOEM!) werken tien organisaties samen om de toepassingen van minimaal invasieve chirurgie bij kanker te verbeteren. Deze vorm van chirurgie heeft veel voordelen voor de patiënt, zoals sneller herstel, kleinere littekens en minder risico op infecties. Voor het ziekenhuis en de verzekeraar betekent het dat patiënten korter in het ziekenhuis verblijven en de totale kosten afnemen.

Kansen

Omdat deze vorm van chirurgie nog relatief nieuw is, ziet het academische samenwerkingsverband Pontes veel kansen voor innovatieve producten en bedrijvigheid. BOEM! richt zich op het ontwikkelen van zeven concrete instrumenten voor het betrouwbaar en efficiënt uitvoeren van minimaal invasieve operaties. Dergelijke prototypes dienen om de werking van het product te onderzoeken en demonstreren. Dankzij de subsidie kunnen deze prototypes nu worden gerealiseerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top