ACTUEEL

Jonge Orde presenteert genomineerden Opleidingsprijs

De Jonge Orde heeft de drie genomineerden voor de opleidingsprijs 2010 bekendgemaakt. Dit zijn E. Berreklouw (cardiothoracale chirurgie) van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven, J. Hooymans (oogheelkunde) van het Groningse UMCG en P. Netten (interne geneeskunde) van het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch.

Beste opleiders

De opleider van de beste opleiding tot medisch specialist van Nederland wordt op 6 november gekozen door de aanwezige artsen in opleiding tot medisch specialist (aios) op de landelijke aios-dag van de Orde van Medisch Specialisten, de Jonge Orde en de Landelijke Vereniging voor Medisch Specialisten in Opleiding (LVAG).  Aios konden hun opleider als kandidaat aandragen, waaruit de jury er drie heeft genomineerd. Daarbij werd het opleidingsklimaat beoordeeld als ook de rol van de opleider binnen de opleiding. Verder keek de jury naar de houding en kwaliteit van de opleider. Ook de mogelijkheden tot het doen van cursussen, moderne inzichten en de feedback werden onder de loep genomen.

Jaarlijkse prijs

Deze jaarlijkse prijs van De Jonge Orde, de Orde van Medisch Specialisten, het ministerie van VWS en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) omvat een geldbedrag van 10.000 euro te besteden ter bevordering van de opleiding.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top