ACTUEEL

Samen Sterker wint Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010

De leefstijlcursus voor mensen met een verstandelijke beperking ‘Samen Sterker – door dik en dun!’ van LFB Noordwest is winnaar van de Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010.  Aan deze prijs is 25.000 euro verbonden. Zorgverzekeraar Agis looft de Zorgverbeteraarsprijs elk jaar uit om zo vernieuwing en verbetering in de zorg te stimuleren.

Samen Sterker

In de cursus Samen Sterker leren mensen met een verstandelijke beperking elkaar gezond te koken en meer te bewegen. Cursisten worden zelf betrokken bij het leerproces om hun leefstijl te veranderen. Unaniem wees de jury Samen Sterker aan als winnaar. Bert Huiskamp, juryvoorzitter en voorzitter Verzekerdenraad van Agis: “Het project komt duidelijk voort uit de eigen kracht van de mensen zelf. De cursus is echt voor-en-door. Samen Sterker is niet alleen gezond, maar is ook goed voor het zelfbeeld.”
LFB Noord-West ondersteunt de belangenbehartiging door en voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Utrecht, Noord-Holland en Flevoland.

Genomineerden

De vier andere genomineerde projecten waren: ‘Fysio-online’ van Zorggroep Almere, ‘Open podium: een open benadering voor ggz-cliënten’ van Mentrum, PAL4 Palliatief van Aveant en ‘Een steekje los? Een eigenwijs spel’ van Zorgbelang Gelderland. Voor de prijs hadden zich 73 projecten aangemeld.

Jury Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010

De jury van de Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010 bestond uit:
•    Bert Huiskamp, voorzitter jury, voorzitter Verzekerdenraad Agis Zorgverzekeringen
•    Jolanda Buwalda, raad van bestuur Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra
•    Ruud Koolen, hoofdredacteur Skipr
•    Frans Boonekamp, huisarts
•    Nel Klaasse Bos, adviseur maatschappelijke vernieuwing
•    Anja Laeven, directeur Stichting Cliëntenbelang Utrecht
•    Anouk Gomes, accountmanager gebied Amsterdam Agis Zorgverzekeringen

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top