ACTUEEL

‘Lyme-dokter’ kan toeloop niet aan

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) ziet zich genoodzaakt patiënten met de ziekte van Lyme te weren. Uit het hele land melden zich op advies van de Nederlandse Vereniging voor Lyme Patiënten (NVLP) honderden patiënten aan. Dit meldt TC Tubantia.

Specialist

“Elders in het land worden patiënten vaak te kort en daarmee niet adequaat behandeld”, licht bestuurslid Leo Springer in TC Tubantia het advies toe. “Soms worden ze onverrichter zake naar huis gestuurd.” Internist Frank van Berkum van de Hengelose locatie van het TZG heeft zich de afgelopen tijd opgeworpen als specialist op het gebied van Lyme. Het afgelopen jaar heeft hij honderden patiënten met Lyme behandeld. Deze specialisatie kent een keerzijde. “We kunnen de toeloop niet aan”, aldus Van Berkum.

Gebrekkige diagnose

De ziekte van Lyme rukt de laatste jaren op in Nederland.  Jaarlijks lopen ongeveer een miljoen Nederlanders een beet op van met de Borelia-bacterie besmette teken. Enkele tienduizenden Nederlanders lijden als gevolg hiervan aan de ziekte van Lyme. De NVLP zette de ziekte op de politieke agenda met het Burgerinitiatief Ziekte van Lyme. Het doel is dat er een einde komt aan de gebrekkige diagnose en behandelmogelijkheden.

11 Reacties

om een reactie achter te laten

van den Broek

1 november 2010

Hoe moeilijk kan dit zijn?

Kan deze internist van Berkum niet een aantal collega's in den lande een dagje bijspijkeren??

Of is de volgende stap die met dit krantenberichtje onderbouwd moet worden?

Anoniem

13 december 2010

Ik maak me ontzettend kwaad over de positieve berichtgeving over Dr. van berkum.
ik heb sinds anderhalf jaar neurologische lyme.ondanks het feit dat ik bijna ben overleden heeft hij me gewoon met een kuurtje van een maand weggestuurd.Hij wilde me ook niet verder helpen.
het kan best zijn dat hij de toeloop niet aankan, maar verwijs dan in ieder geval door naar andere artsen die wel willen behandelen.ze doen hier in hengelo helemaal niets voor lymepatienten.
ik heb een infuus nodig met antibiotica, maar krijg niets...dat is voor mensen met neuroborreliose bestemd..ik HEB neuroborreliose, waarom dan niet behandelen?het is een grof schandaal...moeten er eerst weer een paar mensen overlijden, net als een van de geintervieuwde mensen in de documentaire film under my skin, die nu overleden is op 50 jarige leeftijd, haar hart kon het niet meer aan.mijn hart kan het ook niet meer aan en ik ben laaiend..

exposito

7 maart 2011

Hallo,

Waar ik van baal is de overdreven reacties op internet.
Prima dat je behandeld dient te worden hoor. Maar al die negatieve reactie op internet, kom op man.
Vroeger werd niemand behandeld voor Lyme.

Je lichaam kan zelf ook erg veel hoor. Ik ga ervan uit dat een ab behandeling van twee weken voldoende is.

Anoniem

9 maart 2011

Exposito....

Jou gun ik een dag van mijn leven.
Of beter nog, hier heb je een neuro-borroliose.
Kijken hoe je dan praat.
Ontzettend zielig mens dat je bent.

Mulders

20 juli 2011

Anderhalve week geleden kreeg ik een uitnodiging en een afspraak bij het Radboudziekenhuis. Compleet met routebeschrijving en al.
Een week later krijg ik een afwijzing, ondertekend door twee professoren. Hele weekend gehuild. Maandag gebeld naar Radboud en kreeg een mevrouw aan de telefoon: nee hoor, uw afspraak staat gewoon vast, kom maar 4 augustus.!!!!

Waar zijn die mensen mee bezig??

Ik ga er heen en knappe jongen die mij uit dat ziekenhuis krijgt.

En anders pleeg ik zelfmoord.

Wanhopige zieltje.

Anoniem

1 februari 2012

Het is een vreselijk slopende ziekte als hij chronisch is! Je verandert in een warhoofd die alleen maar slopend moe is. HOe langer je het hebt hoe langer je ab nodig hebt maar helaas niet krijgt......... Ze moeten hier veel meer mee doen dan mensen laten stikken!

Een helaas patient....

Anoniem

16 april 2012

Voor iedere patiënt met lyme is een op maat gemaakte behandeling nodig, dat moet op geleide van het klinische beeld, dat valt al jaren te lezen in de ILADS richtlijnen en die van het borreliose gesellschaft. Diagnose moet gedaan worden met de beste testen zoals de LTT test, zoiets zijn ze nou ook aan het ontwikkelen in Nijmegen.

Als deze twee simpele dingen al op voorhand was gebeurd met elke lyme patiënt was er niks aan de hand geweest. Nu zijn het er duizenden die chronische lyme hebben vanwege een slechte behandeling of helemaal geen behandeling. Als gevolg daar van willen de Nederlandse ziekenhuizen niet zeggen dat ze ooit iets fout hebben gedaan met lyme patiënten en verwijten de privé dokters in het buitenland (die je zelf dan nog moet betalen ook, omdat ze hier het werk niet goed doen) dat ze geldwolven zijn. Terwijl ze dat zelf zijn want lyme kost teveel moeite en geld, zo blijkt. Schandalig.

Erents

13 juni 2012

Tja, je hebt er toch altijd weer de mensen tussen die er denken veel van te weten, maar erger nog: jouw en ook mijn situatie volledig van tafel vegen.Weet je, waar je geen kaas van gegeten hebt, kun je maar beter niet proeven. Je hebt geen idee hoe het is om iedere dag te moeten strijden tegen je lichaam, maar ook met je lichaam en dat is moeilijk. Ik wil er iedere dag zo graag uitdruipen enn ruilende een ander. En nou had ik het voorstel om dit dan met jou te doen. Vind je het wat? Na een dag wil je wel op je knieen terug, dat vertel ik je er vast bij.En Anoniempje, heb het ook voor jou opgenomen hoor !

Tref

15 augustus 2012

Stomverbaasd kun je zijn over de grenzeloze onkunde en oogkleppenmentaliteit, die je aantreft in de medische sector als het om Lyme en aanverwante zaken gaat. Niet alleen bij huisartsen, maar met name bij specialisten die echt beter horen te weten. Wat daar gebeurt is een schandaal van de eerste orde”. (Uit ervaring)....Tref

Nogeen

3 september 2013

Ik heb ook al jaren Lyme en ben bij deze arts geweest.
Het was niet aan te tonen en niet uit te sluiten. Hij kon me niet helpen.
Na veel getob bij een natuurgeneeskundige gekomen die mij via Biometrie een heel stuk heeft kunnen helpen.
Een aanrader. Het is niet weg (vlamt regelmatig weer op), maar de kwaliteit van leven is iets beter.
De medische wetenschap vertrouw ik niet meer. Steeds opnieuw teleurstelling. Biometrie is er veel sneller bij. Nu weer, nu ik opnieuw door een teek te pakken ben genomen en besmet..
Sterkte allen

Ronny Van Segers

13 november 2018

Ik was besmet met een virus genaamd HERPES, ik dacht dat dit het einde van het leven voor mij was omdat ik naar verschillende ziekenhuizen ging voor genezing, maar na de behandeling enkele weken later zal hetzelfde HERPES-virus terugkomen ... Ik bleef mijn harde verdiensten uitgeven geld verdienen aan dit virus om er zeker van te zijn dat ik genezen ben en vrij zal zijn zoals elke andere persoon in de wereld zonder ziekte maar dit HERPES-virus zal niet alleen voor altijd blijven bestaan ??toen ik op internet het getuigenis van sommige mensen tegenkwam getuigend over hoe Lord Bubuza hen genas van KANKER en enkele andere ziekten, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via e-mail en vertelde hem mijn situatie. Later op die dag reageerde Lord Bubuza en zei hij mijn HERPES-virus met zijn kruidenmedicijn te zullen genezen. Ik deed alles wat Lord Bubuza vertelde en volgde zijn instructies op de juiste manier op en tot mijn grote verbazing werd ik genezen en vandaag maak ik het een jaar nadat ik was genezen en ik zei tegen mezelf dat ik de wereld zou laten weten hoe ik werd genezen door Lord Bubuza. Ben je besmet met een ziekte of virus? Heb je een kind nodig of een andere vorm van hulp? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396...

Top