ACTUEEL

ZGT Hengelo verliest gecompliceerde chirurgie

De Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) gaat gecompliceerde chirurgie en traumatologie concentreren op de locatie in Almelo. Dit blijkt uit de visie op het ZGT-zorgaanbod voor de komende jaren.  Het ziekenhuis benadrukt dat negentig procent van het behandelaanbod op beide locaties beschikbaar blijft.

Onrust

In februari besloot het ziekenhuis al om de klinische neurologie in Almelo te concentreren. De herstructurering van het behandelaanbod zorgt voor onrust in Hengelo en omstreken. Onder de bevolking en bij de politiek leeft de vrees dat Hengelo het straks moet stellen zonder een volwaardig ziekenhuis. In een persbericht laat ZGT weten dat deze vrees onterecht is. Op beide locaties worden de poliklinieken, intensive care en spoedeisende hulp gehandhaafd.

Kwaliteitseisen

Het ziekenhuis zegt tot de ingreep genoodzaakt te worden vanwege landelijke kwaliteitseisen, ondermeer op het gebied van vaardigheden en volume. ZGT wil hieraan blijven voldoen door intern de krachten te bundelen en functies te concentreren. Daarnaast spelen er financiële overwegingen. ZGT moet zes miljoen euro bezuinigen om de begroting van 2010 rond te krijgen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Albert Bolink

29 oktober 2010

Ik heb mij voor staar laten behandelen in Enschede, Ik heb mijn tandprothese met implantaten laten behandelen in Enschede, Ik heb 19 september 2009 een volledige knieprothese laten plaatsen in Enschede, en 14 oktober j.l. ben ik aan de prothese geopereerd ook in het ziekenhuis enschede. En mocht ik ooit komen te overlijden, dan wil ik absoluut niet opgebaard worden in ziekenhuis hengelo overijssel!

Top