ACTUEEL

Martini en MCL gaan samen op onderzoek

Het Martini Ziekenhuis in Groningen en het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) gaan samenwerken bij onderzoek naar nieuwe behandelmethoden.  De ziekenhuizen denken dat dit de kwaliteit van het onderzoek naar ondermeer medicijnen ten goede komt.

Bundeling

Als gevolg van de samenwerking komt er één Regionale Toetsingscommissie komt, ook wel bekend als de Medisch Ethische Commissie. Dergelijke commissies toetsen klinisch onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. In veel gevallen gaat het om nieuwe medicijnen. Door de commissies van beide ziekenhuizen samen te voegen, vindt bundeling van kennis en kunde plaats. Samenwerking maakt het verder mogelijk om te voldoen aan de hoge eisen die de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) stelt.

Kwaliteit

Door de samenwerking kunnen grotere aantallen onderzoek worden getoetst. Dit leidt naar verwachting tot hogere kwaliteit van het werk van de toetsingscommissie. Het MCL en het Martini Ziekenhuis hechten beiden aan een goed opleidingsklimaat, waar ook klinisch onderzoek deel van uitmaakt.  Het MCL werkt op het gebied van mensgebonden onderzoek al langer samen met De Tjongerschans in  Heerenveen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top