ACTUEEL

Uitgeklede ambulance voor gepland vervoer

Vier ambulancediensten in Noord-Nederland hebben sinds kort de beschikking over tien zorgambulances. Deze 'uitgeklede' ambulances nemen het geplande vervoer over van de reguliere ambulances.

Verzorgende

Medische apparatuur of verpleegkundigen zijn in de zorgambulance niet te vinden. Er rijdt een verzorgende mee, die de patiënt in het ziekenhuis begeleidt naar de juiste afdeling en hem opwacht voor de terugreis. zo meldt Binnenlands Bestuur.

Ramen

De zorgambulance is vorige week gepresenteerd op de ambulancebeurs in Apeldoorn. Axira, waar de ambulancediensten in Friesland, Drenthe, Twente en IJsselland bij zijn aangesloten, deed onderzoek onder patiënten die gebruik maken van gepland vervoer. Hieruit bleek dat deze mensen nogal wat klachten habben over het comfort van het vervoer per ambulance. Ze hadden veel last van drempels en rotondes en vonden het jammer dat ze niet naar buiten konden kijken als ze eindelijk weer eens buiten kwamen.  De zorgambulance heeft daarom rondom ramen en een vering die aanpasbaar is aan de wensen van de patiënt.

Goedkoper

Op dit moment zijn tienzorgambulances inzetbaar. Volgens Axira zijn deze goedkoper dan de reguliere ambulances. Die blijven bovendien beter beschikbaar voor spoedvervoer.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top