ACTUEEL

'Meer ouderenpsychiaters nodig'

In vergelijking met andere landen heeft Nederland te weinig ouderenpsychiaters. Er moeten snel meer psychiaters worden opgeleid in het specialisme ouderenpsychiatrie.

Max Stek, de nieuwe hoogleraar ouderenpsychiatrie van VUmc, zal in zijn oratie op 3 november dus pleiten voor meer ouderenpsychiaters, aldus Psy.nl.

Tweehonderd

Van de drieduizend leden die de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie telt, houden zich volgens hem zo’n tweehonderd psychiaters (deels) bezig met het aandachtsgebied ouderenpsychiatrie. En dat terwijl er  zeshonderd kinder- en jeugdpsychiaters zijn.

Opleidingsplan

Per 1 januari 2011 treedt het nieuwe opleidingsplan voor psychiaters in werking. "De NVvP heeft er hard aan gewerkt de ouderenpsychiatrie als deelspecialisme op de kaart te zetten. In landen als het Verenigd Koninkrijk bestaat het specialisme al langer en daar zijn dan ook meer ouderenpsychiaters actief", aldus Stek.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

9 april 2011

ontsla dan marijke keemink maar als ouderenarts en uberhaupt arts,een arts die liegt om haar straatje schoon te vegen en zo met mensenlevens omgaat,hoort geen arts meer te zijn!

Top