ACTUEEL

VGZ: zorgpremie stijgt beperkt met 8,7 procent

De premie van de VGZ Zorgverzekering stijgt dit jaar met 8,7 procent. De vanaf prijs komt hiermee uit op € 102,58 per maand. De zorgverzekeraar stelt daarmee onder de landelijk verwachte stijging van 10 procent te blijven. Een korting op de maandpremie is mogelijk, bijvoorbeeld voor deelnemers aan een collectieve verzekering via hun werkgever. VGZ neemt de anticonceptiepil en de rollator op in de aanvullende verzekering.

Anticonceptiepil en rollator in aanvullende verzekering

De premies van aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld genomen met circa 8 procent. In de meeste aanvullende verzekeringen wordt de dekking uitgebreid met ondermeer vergoedingen voor de anticonceptiepil, tandheelkunde voor jongeren van 18 tot 22 jaar en de rollator. Deze zaken zijn door de overheid uit het basispakket gehaald.

Koersen op lagere winst in 2011

Om de kostenstijging voor de klanten te beperken zet VGZ bewust in op een lager winstniveau voor 2011, meldt en woordvoerder van de zorgverzekeraar. “Op deze manier wordt de premiestijging, die mede is veroorzaakt door de in het verleden te laag ingeschatte kostenontwikkeling van de overheid, zo beperkt mogelijk gehouden."

Aanvullend voor singles: Fit & Vrij

VGZ introduceert de nieuwe aanvullende verzekering Fit & Vrij met een premie van € 31,95 per maand. Deze is gericht op singles en eveneens geschikt voor samenwonenden zonder kinderen. Aanvullend verzekerden hoeven niet te kiezen tussen tandheelkunde, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Alles is in de verzekering opgenomen, met een maximum van duizend euro.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hans Maarse

3 november 2010

VGZ moet leren risico's te verzekeren en niet allerlei onnodige zaken zoals de anticonceptiepil en de rollator in de aanvullende verzekering. Hier gaat een totaal verkeerd signaal van uit.

Top