Finance

Kortingspercentage specialisten licht omlaag

  • Onbekend
  • 3 november 2010
  • 1437 keer gelezen
  • 0 reacties

De totale overschrijding voor de medisch specialistische zorg is naar beneden bijgesteld tot 606 miljoen euro over 2009. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit bekend gemaakt. De NZa presenteert 18 november de nieuwe tarieven voor de medisch specialistische zorg in 2011.

Deze week ontving de NZa de aanwijzing daartoe van het ministerie van VWS. Aanvankelijk liep de geschatte overschrijding op tot 648 miljoen euro. Door de wijziging zullen medisch specialisten minder worden gekort.

De NZa schat samen met DBC Onderhoud nog twee weken nodig te hebben om het kortingsbedrag te verwerken in de dbc-tarieven. De dbc-tarieven worden jaarlijks vastgesteld. De NZa is van plan op 18 november het hele dbc-pakket voor de ziekenhuizen voor 2011 vast te stellen en uit te leveren.

Overschrijding

In 2011 wordt in de honoraria van de medisch specialisten al een structurele korting van 512 miljoen euro verwerkt. In juni maakte toenmalig minister Klink bekend dat daar nog een additionele overschrijding van 136 miljoen bij zou komen, maar dat wordt nu dus 94 miljoen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top